Dobre stare navike i novogodišnje promjene u časopisu „Riječ slijepih“

2022. godina je iza nas, ali ne i stare dobre navike!

Tako u novoj godini u časopisu „Riječ slijepih“, uz stare, zadržavamo i one nove rubrike uvedene u prethodnoj godini.

Podsjetimo, prva, prošle godine uvedena rubrika jest „Književni osvrtuljak“. Rubrika je to u kojoj se objavljuju jedna do dvije najbolje napisane recenzije knjige. U njoj se traži vlastiti doživljaj isprepleten činjenicama ili zanimljivim informacijama o autoru, knjizi, knjiškom svijetu, različitim ili sličnim djelima, a sama rubrika već se može pohvaliti osvojenim vjernim rubričarima.

Druga nova rubrika, „Od viđenja do viđenja“ okuplja tekstove u čijem fokusu nije sljepoća. Ovdje se traži odmak i uranjanje u nešto sasvim nevezano za sljepoću, a može biti svakodnevno ili aktualno, goruće ili zaboravljeno. Putin i osvajačka politika, abortus i klinika, gorivo i zelena politika. Njezini rubričari slobodni su nastaviti u smjeru koji ih najviše nadahnjuje.

Posljednji broj prošlogodišnjeg izdanja označio je početak još jedne nove rubrike. „Na tebi je red!“ služi kao inspiracija i motivacija, a sadrži jedan intervju s osobom oštećena vida čija postignuća mogu služiti biti primjer i poticaj drugima. U slučaju da ste na nekoga pomislili dok ste čitali prethodnu rečenicu, dojavite o kome je riječ na rijec@savez-slijepih.hr.

Na isti mail možete poslati svoje prijedloge autorskih tekstova do 13. veljače 2023. s obzirom na to da smo zadržali i cilj da svi pretplatnici dobiju svoj primjerak unutar razdoblja koje novo izdanje pokriva.

Osim toga, ostaje otvorenom i mogućnost pisanja autora bez oštećenja vida na temu iz područja osoba oštećena vida za honorar usmjeren stipendiranju slijepih i slabovidnih studenata i učenika kroz Zakladu „Marko Brkić“, čemu su se i neki naši renomirani književnici  vrlo rado pridružili.

Časopis „Riječ slijepih“ se uz elektroničko i brajično izdanje, izdaje i u zvučnom obliku, a upravo uz njega je vezana posljednja stara dobra navika.  Naime, s obzirom na raznolike navike i potrebe čitatelja kada je riječ o brzini slušanja snimljenih djela, odlučili smo uključiti glazbenu podlogu samo na početku i na kraju svakog zvučnog zapisa. Na taj se način osigurava maksimalna jasnoća, kao i pošteda od zamarajućih ubrzanih glazbenih nota pri povećanju brzine snimke.

Ono što novogodišnje promjene obuhvaćaju jesu nove cijene autorskih kartica koje smo povećali te nove cijene godišnjih pretplata kako slijedi:

– Cijena godišnje pretplate za zvučno izdanje (CD format ili WEB preuzimanje) iznosi 8,00 EUR (60,28 HRK po fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK).

– Cijena godišnje pretplate za brajično ili elektroničko izdanje (PDF) iznosi 6,00 EUR (45,21 HRK po fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK).

Prilikom uplate za zvučno (CD) i brajično izdanje potrebno je navesti adresu primatelja, a za elektroničko izdanje potrebno je navesti adresu elektroničke pošte.

Podsjećamo kako se pretplata može izvršiti uplatom na žiro račun Hrvatskog saveza slijepih putem opće uplatnice ili Internet bankarstva na IBAN broj HR9323600001101264528, Zagrebačka banka d.d. ili osobno gotovinom na adresi izdavača Draškovićeva 80/I, 10 000 Zagreb, radnim danom od 8 do 16 sati. Za uplate iz inozemstva obavezno je navesti BIC / Swift: ZABA HR2X.

Pozivamo i Vas da stare dobre navike zadržite, a časopis „Riječ slijepih“ prigrlite kao još jednu novu, pozitivnu promjenu u svojem životu!

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane