Obavijest Zagrebačke banke za osobe s oštećenjem vida o raspolaganju sredstvima

Temeljem mnogobrojnih upita ovih dana, a vezano uz raspolaganje sredstvima u poslovnicama Zagrebačke banke osobama s oštećenjem vida, Hrvatski savez slijepih zatražio je pojašnjenje banke koje prenosimo u cijelosti:

Pismene osobe s oštećenjem vida mogu samostalno raspolagati svojim sredstvima u poslovnicama banke. Ovisno o želji i potrebi klijenta, postoji mogućnost da osoba s oštećenjem vida posjeti poslovnicu uz prisustvo osobe od povjerenja, međutim isto nije uvjet za obavljanje transakcija. Banka je trenutno u procesu revidiranja svojih internih akata kojima će se dodatno olakšati obavljanje transakcija/poslovanja osobama s invaliditetom.

Želimo naglasiti da banka u cijelosti postupa u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, a koja propisuje jednakost i zabranu bilo kakve diskriminacije na osnovi invaliditeta. Razumijemo izazove s kojima se naši klijenti s invaliditetom suočavaju, trudimo se olakšati im posjete poslovnicama kao i omogućiti im da njihov posjet poslovnici bude ugodno iskustvo“.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane