Posjet Czech Blind United (SONS) Hrvatskom savezu slijepih

Raduje nas što smo u okviru aktivnosti uzajamnih posjeta između organizacija članica EBU-a prošlog tjedna ugostili predstavnike Češkog saveza slijepih odnosno Czech Blind United (SONS).
Tom smo prilikom razmijenili iskustva i razmotrili sličnosti i razlike  niza pitanja koja se odnose na mogućnosti i prava osoba oštećena vida u našim državama te smo postavili čvrste temelje za našu daljnju suradnju.

Ono što su predstavnici SONS-a istaknuli kao naše velike prednosti jesu:
– provedba aktivnosti mobilnog tima čiji su članovi relevantni stručnjaci iz Hrvatskog saveza slijepih koji djeluju na terenu i diljem Hrvatske, pružajući izravnu podršku i informacije članovima naših Udruga članica;
– Zakon o osobnoj asistenciji, odnosno zakonom osigurano pružanje usluge videćeg pratitelja kao najznačajnije usluge za populaciju osoba oštećena vida koja omogućuje znatno veću i kvalitetniju uključenost pojedinca u zajednicu;
– ERKS Premantura odnosno Edukacijsko-rehabilitacijski kamp slijepih Premantura kao jedini objekt u potpunosti pristupačan za samostalno i neovisno kretanje osoba oštećena vida, odnosno pravi primjer dobre prakse pristupačnog turizma.

Osim zajedničkih sastanaka, kolegama iz Češke omogućili smo posjet drugim relevantnim institucijama i organizacijama aktivnim u području oštećenja vida.
Ovom prilikom kronološkim redom posjeta zahvaljujemo Kazalištu slijepih i slabovidnih „Novi život“, Muzeju Grada Zagreba, Hrvatskoj knjižnici za slijepe te Centru za rehabilitaciju Silver koji su našim gostima predstavili svoj rad i aktivnosti te tako doprinijeli njihovu boljem razumijevanju dostupnosti i kvalitete sadržaja i mogućnosti za osobe oštećena vida u Hrvatskoj.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane