NASTAVAK SURADNJE S HŽPP – PRODUŽENJE POVLASTICE U SVIM REDOVNIM VLAKOVIMA UNUTARNJEG PROMETA ZA RAZDOBLJE 2023./2024.

Sukladno Ugovoru o poslovnoj suradnji između Hrvatskog saveza slijepih i HŽ putničkog prijevoza, evidentno je da slijepe osobe i dalje prepoznaju pogodnost koju ostvaruju Ugovorom i koriste predmetnu uslugu. Sukladno navedenom Ugovoru u 2022. godine ostvareno je 3596 putovanja, a u razdoblju od siječnja do rujna 2023. godine 2925 putovanja iz čega je vidljivo da članovi i dalje prepoznaju navedenu pogodnost. Prosječna udaljenost putovanja članova Hrvatskog saveza slijepih, koji su koristili pogodnost sukladno Ugovoru, u 2022. i 2023. godine je oko 50 kilometara.

I za sljedeće razdoblje od godinu dana potpisan je Dodatak VI postojećem Ugovoru kojim je i dalje dogovorena komercijalna povlastica u iznosu od 50% za slijepu osobu i videću pratnju u svim redovnim vlakovima unutarnjeg prometa. Dodatak postojećem Ugovoru potpisan je na godinu dana s mogućnošću daljnjeg produženja istog.

Prema uputi HŽPP-a, ovim putem skrećemo pažnju na odredbu koja određuje da stupanjem novog Dodatka Ugovoru na snagu, profili “Hrvatski savez slijepih” kupljeni za vrijeme prijašnjeg Ugovora prestaju važiti s 31.10.2023. godine bez obzira kada su kupljeni. Sukladno tome, svi korisnici pametne kartice od 01.11.2023. obvezni su kupiti novi profil koji će vrijediti do 31.10.2024. godine. Pametna kartica vrijedi 5 godina i njezina izrada je besplatna.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane