Projekt „Crtama života“

S veseljem Vas obavještavamo da Hrvatski savez slijepih provodi projekt Grada Zagreba pod nazivom „Crtama života“ u partnerstvu s Udrugom „Senior“. Projekt je usmjeren aktivnijem sudjelovanju te povećanju kvalitete života osoba treće životne dobi oštećena vida s područja Grada Zagreba. Aktivnosti projekta obuhvatiti će ciklus informativnih i savjetodavnih predavanja o pravima i mogućnostima osoba treće životne dobi te radionica o asistivnim tehnologijama koje će voditi stručnjak za asistivne tehnologije što će doprinijeti korištenju informacijskih tehnologija i povećanju mogućnosti pristupa informacijama te povećanju socijalne uključenosti u društvo.

Drugi ciklus kreativnih i interaktivnih radionica o pamćenju i očuvanju kognitivnih rezervi provoditi će stručnjaci iz partnerske Udruge „Senior“, a usmjerene su osnaživanju starijih građana s oštećenjem vida kroz diskusije i razmjene iskustava.

Treći ciklus od obuhvatiti će radionice fraktalnog crtanja metodama koje su osmišljene i prilagođene osobama oštećenja što omogućuje potpuno novi sadržaj i mogućnost sudjelovanja i kreativnog izražavanja polaznika s ciljem jačanja samopouzdanja. Radionice će realizirati vanjska stručna suradnica profesorica likovne kulture i specijalistica za metodu fraktalnog crtanja.

Prvi ciklus radionica održat će se 5. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge slijepih Zagreb na temu „Prava i mogućnosti osoba treće životne dobi s oštećenjem vida“. Druga radionica održati će se 12. prosinca 2023. godine također s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge slijepih Zagreb na temu „Asistivne tehnologije“.

Pozivamo sve zainteresirane osobe treće životne dobi s oštećenjem vida da se prijave na mail adresu nikolina.kusterbajn@savez-slijepih.hr ili telefon 01/4811-231 najkasnije do 04. prosinca 2023. godine do 13 sati.