Obavijest Hrvatskog zavoda za socijalni rad o ostvarivanju prava na inkluzivni dodatak

Postojeći korisnici osobne invalidnine, doplatka za pomoć i njegu, novčane pomoć za nezaposlene osobe s invaliditetom, te prava na doplatak za djecu koji se priznaje na temelju oštećenja zdravlja, težeg ili teškog invaliditeta djeteta ne moraju podnositi zahtjeve za priznavanje prava na inkluzivni dodatak, jer će pravo na inkluzivni dodatak biti preispitano u Područnim uredima Hrvatskog zavoda za socijalni rad po službenoj dužnosti!
Također, obavještavamo sve koji su do 31.12.2023. godine podnijeli zahtjeve za priznavanje gore navedenih prava u do tada nadležne institucije, a koja će sada biti objedinjena u inkluzivnom dodatku, da ne moraju podnositi novi zahtjev za priznavanje prava na inkluzivni dodatak.
Zahtjev za priznavanje prava na inkluzivni dodatak Područnim uredima Hrvatskog zavoda za socijalni rad podnose samo novi korisnici koji do sada nisu ostvarivali gore navedena prava niti su podnijeli zahtjev.

https://socskrb.hr/novosti/obavijest-o-ostvarivanju-prava-na-inkluzivni-dodatak-za-postojece-korisnike/

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane