Završna konferencija projekta „ZFF ukljuČUJE“

U četvrtak, 18.01.2024., u 11:00 sati u Vidra Baru održana je završna konferencija projekta „ZFF ukljuČUJE“ sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture i medija na kojoj su predstavljeni svrha, cilj i rezultati projekta.

Uzvanici konferencije bili su svi važni dionici društva koji djeluju u kulturno – umjetničkom području i područjima relevantnima za osobe s invaliditetom, savjetnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnica Grada Zagreba i zainteresirane osobe s oštećenjem vida.

Nositelj projekta je Hrvatski savez slijepih koji je u partnerstvu sa Zagreb film festivalom i suradnji s pružateljima usluga vezanima uz prilagodbu filmskih sadržaja, omogućio audiodeskribirane projekcije filmova „Sedmo nebo“ i „Ekskurzija“ prilagođene osobama s oštećenjem vida. Kako bi projekcije bile u potpunosti prilagođene osobama s oštećenjem vida, stručni tim Saveza proveo je edukaciju djelatnika i volontera ZFF-a pod nazivom „Pravilan pristup i komunikacija s osobama s oštećenjem vida“. Za trajanja projekta, sve provođene aktivnosti i sam projekt promovirani su putem raznih medija te je i završna konferencija popraćena radio i tv postajama.

Ovim događanjem priča projekta zaokružena je u jednu smislenu sveobuhvatnu cjelinu kojom je predstavljena i naglašena svrha i važnost prilagodbe kulturno-umjetničkih sadržaja osobama s oštećenjem vida široj javnosti i svim važnim dionicima društva. Također su uspostavljeni važni kontakti s donositeljima odluka i dionicima društva koji djeluju u kulturno-umjetničkom području što će u budućnosti, nadamo se, dovesti do veće ponude projekcija filmova prilagođenih osobama s oštećenjem vida na području RH.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane