Internetski radio za EVO E10!

Internetski radio za EVO E10!

Donosimo uzbudljive novosti za sve korisnike reproduktora EVO E10. Uzevši u obzir povratne informacije naših korisnika, Hrvatski savez slijepih je u suradnji s proizvođačem reproduktora neumorno radio na razvoju nove verzije softvera koja će korisnicima koji koriste funkciju internetskog radija donijeti poboljšano iskustvo korištenja i znatno veći izbor. Naime, novo ažuriranje donosi potpuno novu funkciju unutar prethodno zastarjele aplikacije „Internet radio“. Nova funkcija se zove „Pronađi stanice“ i omogućava vam da u svakom trenutku pristupite ažuriranoj bazi radio stanica, razvrstanoj po kategorijama i preuzmete svoje omiljene  stanice iz cijeloga svijeta. Evo kako koristiti novu funkciju:

 1. U osnovnoj mapi uređaja, strelicama gore/dolje pronađite mapu „Internet radio“.
 2. Pritisnite tipku „OK“ (veliku okruglu tipku u sredini).
 3. Ako niste prethodno ručno dodavali stanice, uređaj će reći da nema stanica.
 4. Strelicama lijevo/desno pronađite opciju „Pronađi stanice“. Uređaj će se automatski početi povezivati na Internet.
 5. Ako je povezivanje uspjelo, uređaj će reći: „Odaberite kategoriju“. Strelicama gore/dolje odaberite željenu kategoriju. Prva kategorija je „Hrvatska“ koja uključuje sve hrvatske radio stanice koje smo uspjeli pronaći. Druga kategorija je „Sve“ koja uključuje cjelokupni katalog stanica. Napominjemo da baza sadrži više tisuća stanica i trenutno ne postoji funkcija tražilice pa imajte to na umu ako se odlučite za pregled svih stanica.
 6. Kada pronađete željenu kategoriju, pritiskom na „OK“ će se abecedno izlistati popis stanica dostupnih u toj kategoriji. Izvor stanica, kao i njihov naziv pruža treća strana pa Hrvatski savez slijepih nije odgovoran za eventualna odstupanja.

Nemamo točan datum izlaska ažuriranja za krajnje korisnike, zato redovito provjeravajte postoje li nove nadogradnje za vaš uređaj. Evo uputa kako se spojiti na Internet i provjeriti ažuriranja.

 1. Kada ne slušate radio ili neki drugi sadržaj, pritisnite tipku za postavke (mala okrugla tipka ispod strelice lijevo). Prva postavka će biti „Mreže“. Tipkom „OK“ potvrdite tu opciju pa zatim „Postavke bežične mreže“ nakon čega slijedi „Uključi bežičnu mrežu“.
 2. Uređaj će pretraživati bežične mreže u blizini. Strelicama gore/dolje odaberite željenu bežičnu mrežu i, ako je potrebno, upišite njenu lozinku i potvrdite tipkom „OK“.
 3. Kada je uređaj povezan, tipkom za natrag (mala okrugla tipka ispod strelice desno) se vratite na opciju „Mreža“.
 4. Strelicama gore/dolje pronađite opciju „Provjera ažuriranja“.
 5. Pritiskom na „OK“ uređaj će provjeriti postoji li dostupno ažuriranje. Ako postoji, pritiskom na „OK“ započinje se preuzimanje i instalacija ažuriranja. Uređaj će se sam ponovo pokrenuti nakon ažuriranja nakon čega ste spremni koristiti novu funkciju.

U ovoj verziji smo se fokusirali na razvoj sustava za lakše dohvaćanje internetskih radio postaja, ali u budućnosti planiramo proširiti funkcionalnost na podcaste, ali i druge vrste sadržaja koji prethodno nisu bili dostupni.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane