Mreža slijepih žena

Žene s oštećenjem vida nerijetko se nalaze u nezavidnom položaju, jer uz činjenicu što su žene pa nisu ravnopravne s muškarcima na svim područjima, moraju se nositi još i s fizičkim preprekama, kao i dodatnim poteškoćama koje proizlaze iz predrasuda i stereotipa okoline. Mnoge od njih osjetile su na vlastitoj koži dvostruku diskriminaciju, unatoč tome što je nediskriminacija temeljno načelo suvremenog sustava zaštite ljudskih prava. Slijedom navedenog, za aktivno uključivanje, samostalnost, neovisnost i optimalnu kvalitetu života žena s oštećenjem vida nužno je kontinuirano osnaživati žene, jačati njihovo samopoštovanje i samopouzdanje, vlastiti identitet, jačati vještine za upravljanje osobnim životom kao i za njihovo svakodnevno funkcioniranje.

Hrvatski savez slijepih ostvarenju navedenih potreba doprinosi provedbom projekta „Mreža slijepih žena“ uz financijsku podršku Fonda za žene. Cilj projekta je, kroz medijsku kampanju, javnosti prezentirati sposobnosti i uspjehe žena s oštećenjem vida u različitim aspektima života unatoč nizu izazova s kojima se svakodnevno suočavaju. U sklopu projekta snimljena su tri video materijala koji prikazuju tri žene s oštećenjem vida različitih životnih uloga i interesa stvarajući tako temelje za inkluzivnije i ravnopravnije društvo.

Svi zainteresirani mogu pratiti kampanju na društvenim mrežama Hrvatskog saveza slijepih te se pozivaj da podijele videe koristeći hashtag #iJaMogu #iJaImamPravo.

Vide možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://www.youtube.com/watch?v=q_pXhGR1mbA

https://www.youtube.com/watch?v=9EYIazupdBc

https://www.youtube.com/watch?v=4WXRGOezyQc

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane