26. travnja 2022. godine održana je početna konferencija ERASMUS+ projekta “Složno po vještine”.

Projekt se provodi u partnerstvu s Zvezom društev slepih in slabovidnih Slovenije, a usmjeren je na osnaživanje osoba s oštećenjem vida u polju komunikacijskih, socijalnih i digitalnih vještina kako bi ravnopravno mogle konkurirati na tržištu rada prilikom pronalaska zaposlenja ili promjene posla. Partnerstvo i suradnja u području cjeloživotnog učenja slijepih i slabovidnih osoba prvi je zajednički projekt Hrvatskog i Slovenskog saveza slijepih, a ujedno i prilika za razmjenu iskustava i jačanje kompetencija partnera za buduće suradnje za dobrobit članova u području uspješnijeg uključivanja na tržište rada ali i kvalitete života u cjelini.

Aktivnosti, ciljane skupine, očekivani rezultati i druge zanimljivosti o projektu, u Muzeju za umjetnost i obrt predstavili su Andreja Veljača, dipl.iur, izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih; Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih; Mateja Rajnović, mag.soc.rada, voditeljica projekta; te Štefan Kušar, tajnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije.
Aktivnosti projekta usmjerene su na dva četverodnevna susreta osoba iz obje partnerske organizacije u Hrvatskoj i Sloveniji te 6 virtualnih treninga koji će obuhvatiti niz edukativnih, kreativnih i praktičnih radionica s ciljem usvajanja novih znanja i vještina.

O uvjetima i načinu prijave za sudjelovanje na projektu uskoro više informacija!
Veselimo se provedbi projekta i mogućnostima za razmjenu znanja, iskustva i dobre prakse.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane